Klasa Krstaš Novosti

10. Kolo

/10. KOLO LIGE ORSAN/


Regata kurenta i bonace. Start je probudio nadu da će biti koji čvor vjetra više od prognoze. 16 jedrilica je krenulo iz Gruža s ugodnih desetak čvorova vjetra. Nakon prolaska Dakse se flota pomalo razvukla, ali još uvijek napredovala zadovoljavajućim brzinama prema cilju. U vodstvu su bili Južni vjetar i Arhimed, Lero se nije predavao na trećem mjestu. Nakon Kalamote vjetar pada i kurenat počinje igrati sve važniju ulogu. Vodeći staju prije okreta oko Svetog Andrije. Nakon par kapi kiše, Južni vjetar više uz pomoć kurenta nego vjetra prolazi Arhimeda i okreće oko otoka. Arhimed se brzo vratio i uz probijanje zapadnjaka ponovno izbija na čelo flote. Zapadnjak je opet stisnuo flotu i doveo je do pomoćnog cilja između Kalamote i Lopuda. Najveći dobitnik je Lero koji nije dopustio vodećima da naprave dovoljnu razliku. Druga po korigiranom vremenu je Analea, a treći Arhimed. Vjetar nije dopustio nikome da uđe u cilj u Orsana do ograničenog vremena u 14:30.Rezultate 10. kola lige možete pronaći OVDJE.


/datum: 24.05.2013/ /izvor: Jk Orsan Vedran Kosović/

Trening liga

/TRENING LIGA NASTAVAK/


Nakon dva mjeseca napokon smo na moru i to s rekordnim odzivom. Na današnjem 9. kolu trening lige nastupilo je 17 jedrilica. Rezultate možete pronaći OVDJE. Regatu je također popratio lokalni portal DULIST te u njihovom članku možete naći i slike s današnje regate, više o svemu pročitajte OVDJE.


/datum: 17.05.2020/ /izvor: Jk Orsan/

Mobirise

/VIŠKA REGATA 2019/

 

3 DANA VRHUNSKOG JEDRENJA NA RELACIJI SPLIT-VIS-SPLIT: UKUPNO 179 POSADA, VIŠE OD 1.000 JEDRILIČARA IZ ČAK 15 ZEMALJA
Po broju prijava rekordna 75. Viška regata opravdala je sva očekivanja: sudjelovalo je rekordnih 179 posada te više od 1.000 jedriličara iz čak 15 zemalja. Uz tradicionalno brojne hrvatske, slovenske, talijanske i slovačke jedriličare, na ovogodišnjoj regati natjecali su se i Austrijanci, Brazilci, Česi, Finci, Francuzi, Nijemci, Crnogorci, Srbi, Rusi, Nizozemci i Šveđani.
Pobjednik 75. Viške regate za krstaše razreda ORC, te ujedno i službeni pobjednik 75. Viške regate je jedrilica DUBROVNIK s kormilarom Denisom Vukasom. 

/datum: 11.11.2019/ /izvor: JK Labud/

Mobirise

/VIŠKA REGATA 2018/

 

Ukupni pobjednik 74. VIŠKE REGATE definira po konačnom rezultatu prema ORC pravilima i propisima sportskog jedrenja, a ove godine pobjeda na ovoj regati pripala je kormilaru Denisu Vukasu i posadi jedrilice DUBROVNIK , drugi je bio Mario Hrvoj i posada jedrilice TOTO TRAVEL, dok je treće mjesto pripalo posadi JONATHAN III, na kojem je za kormilom bio Robert Gaćina-Bilin.
Što se tiče rezultata u OPEN-u nakon na početku spomenute najbrže jedrilice regate redoslijed izgleda ovako: 2. mjesto POLET FURIOSO s kormilarom Nikolom Deškovićem, 3.mjesto FULL PELT i kormilar Ante Antunović, 4.mjesto jedrilica MARINA KAŠTELA i kormilar kapetan Joško Berket, dok je 5. mjesto zauzeo Mate Arapov i njegova posada broda FATAMORGANA 2.
U jedrenju po NHP - Nacionalnom hendikep premjeru pobjedio je kormilar Vedran Kosović s posadom jedrilice ARHIMED.
Osim navedenih na dodjeli su pokale dobili i pobjednici po grupama na ovoj, po sudjelovanju, rekordnoj regati, na kojoj su jedrile 172 posade s 1200 jedriličara iz Slovenije, Austrije, Njemačke, Italije, Češke, Slovačke, Crne Gore, Rusije, Ukrajine i Hrvatske.

/datum: 15.11.2018/ /izvor: JK Labud/

Adresa

Ivana Zajca 2
20000 Dubrovnik, Hrvatska

Kontakt

Email: jd-orsan@du.t-com.hr
Phone: +385 (20) 435922
Fax: +385 (20) 435922